Про проведення тестування з фахової майстерності для учасників третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015»

04.03.2015 22:26

 

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

ДЕРЖАВНА НАУКОВА УСТАНОВА

«ІНСТИТУТ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ І ЗМІСТУ ОСВІТИ»

 

вул. Митрополита Василя Липківського, 36, м. Київ, 03035, тел./факс: (044) 248-25-13


03.03.2015                   № 14.1/10-334

На № ________________  від __________

Обласні інститути післядипломної

педагогічної освіти

 

Про проведення тестування з

фахової майстерності для учасників

третього (заключного) туру

всеукраїнського конкурсу

«Учитель року – 2015»

 

Відповідно до Умов та порядку проведення третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», затверджених центральним оргкомітетом (протокол № 01 від 17.10.2015), конкурсне випробування «Тестування з фахової майстерності» відбудеться 20 березня 2015 року о 15.00 на базі обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти. Архівований файл з тестовою програмою буде надіслано з 13.00 до 14.00. Пароль для розпакування файлу надійде о 14.55 на електронну адресу особи, яка визначена відповідальною за організацію конкурсного випробування в регіоні. Просимо до 11.03.2015 надіслати інформацію про таку особу на електронну адресу конкурсу vchitel_roku@ukr.net згідно з формою (додаток 1).

Звертаємо увагу, що до складу тесту входить 40 питань, з них: 10 з педагогіки, 10 з психології, 20 з фахової майстерності. Просимо довести цю інформацію до учасників третього (заключного) туру конкурсу та ознайомити їх з Інструкцією з комп’ютерного тестування в системі обробки тестів «ЗНАЙКА» (додаток 2), а також поінформувати їх, що для проходження тесту учасникам необхідно створити електронну пошту на Інтернет-ресурсі ukr.net та до 13.03.2015 надіслати з неї повідомлення на адресу конкурсу vchitel_roku@ukr.net. На вказані адреси 17.03.2015 буде надіслано пробний тест.

 

Заступник директора

 

Ю. І. Завалевський

Репчанська Т. А. 248-18-12

 

Додаток 1

до листа Інституту інноваційних

технологій і змісту освіти

03.03.2015334

 

 

 

 

Інформація

про відповідальну особу за організацію та проведення

тестування з фахової майстерності в регіоні

 

 

 

 

Назва обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Відповідальна особа

Контактні телефони (у тому числі мобільний)

Електронна адреса*, на яку надіслати тестову програму

 

 

 

 

 

* Електронна пошта має бути створена на Інтернет-ресурсі ukr.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до листа Інституту інноваційних

технологій і змісту освіти

03.03.2015334

 

 

Інструкція

з комп’ютерного тестування в системі обробки тестів «ЗНАЙКА»

 

Загальні положення

На електронну адресу обласних інститутів післядипломної освіти в день тестування 20.03.2015 з 13.00 до 14.00 надсилається захищений паролем архівний файл, що містить програму для тестування з фахової майстерності.

Надісланий архівний файл необхідно розмістити на «робочому столі» кожного комп’ютера, на яких буде проходити тестування.

За 5 хвилин до початку тестування відповідальній особі від ОІППО на електронну адресу буде надіслано пароль для здійснення розпакування архівного файлу. У разі неотримання повідомлення, пароль можна узнати за телефонами: 099-297-98-77; 063-571-53-06; 095-480-17-38; 066-353-84-48;      095-141-11-97; 067-995-88-89.

О 15.00 учасник запускає програму, що знаходиться в отриманій при розпакуванні папці. Після запуску програми за допомогою меню необхідно обрати тест з відповідної номінації та заповнити реєстраційну картку.

Після появи першого тестового завдання відповідальна особа за організацію та проведення тестування з фахової майстерності в регіоні фіксує код роботи кожного учасника, що знаходиться у відповідному вікні програми та до 15.15 передає їх до центру збору інформації на e-mail:  vchitel_roku@ukr.net за формою:

№ з/п

Номінація

ПІБ учасника

Код роботи

 

 

 

 

Учасник конкурсу може пройти тест лише один раз. Тестові завдання виконуються послідовно, без повернення до попередніх питань, на які не було дано відповідь. Не дозволяється переривати тест. На виконання тестових завдань відводиться 40 хвилин.

Після завершення роботи або у випадку закінчення відведеного часу учасник з комп’ютера, де здійснювалося тестування, повинен самостійно, з власної електронної пошти направити свою роботу (файл, який знаходиться в тому місці, де була запущена програма у папці REZULT) до центру збору інформації на e-mail: vchitel_roku@ukr.net. Роботи, які будуть надіслані після 16.00, розглядатися не будуть.

 

Алгоритм проходження

комп’ютерного тестування в системі обробки тестів «ЗНАЙКА»

 

1. Установка та запуск програми

1)     здійснити розпакування архівного файлу «Тест для учасників конкурсу «Учитель року - 2015» за наданим паролем та зберегти  на «робочий стіл» комп’ютера розпаковану папку (якщо архівний файл не розпакувати, а відкрити програму в архіві, то результати тесту не будуть збережені);

2)     відкрити розпаковану папку;

3)     запустити файл-програму  «ТЕСТ»    .

 

2.      Проведення тестування

1)     з меню ТЕСТ вибрати тест за відповідною номінацією;

2)     розпочати роботу (кнопка ОК);

3)     заповнити реєстраційну картку шляхом вибору необхідного:

  • область
  • номінація
  • прізвище, ім’я, по-батькові;

4)     натиснути кнопку ОК;

5)      записати індивідуальний код роботи;

6)     працювати над тестовими завданнями відповідно до пам’ятки, яку  бажано завчасно роздрукувати та мати її поряд під час тестування;

7)     після завершення роботи над тестом або у випадку закінчення відведеного часу на тестування натиснути значок (крутиться) у вікні  діаграми;

8)     символ «ü», що з’явиться у вікні діаграми, свідчить про завершення тестування;

9)     вийти з програми.

 

3.   Направлення роботи до центру збору інформації.

На e-mail  центру збору інформації направити свою роботу:

Кому:

vchitel_roku@ukr.net

Тема:

вказати номінацію учасника

Повідомлення:

записати прізвище, ім’я  та по-батькові учасника, який проходив тестування, навчальний заклад в якому він працює,  особливості проведення, зауваження та поради

Файл:

прикріпити файл, у назві якого міститься код роботи та назва номінації. Потрібний файл знаходиться у папці REZULT папки з програмою, за якою було здійснено тестування.

Файл НЕ архівувати

 

 

 

 

 

Пам’ятка

роботи над форматами* тестових завдань

системи обробки тестів «ЗНАЙКА»

 

 

 

 

Програма підтримує 6 форматів тестових завдань (ТЗ)**:

 

  1. Одиничний (ТЗ з  вибором однієї відповіді із  запропонованих).

 

Серед запропонованих відповідей, які розташовуються в окремих вікнах, виділяється мишею та відповідь, яка вважається найбільш правильною. Фон вибраного вікна набуває жовтого відтінку***. Кнопка «ОК» **** завершує роботу над ТЗ.

 

  1. Множинний (ТЗ з  вибором указаної кількості відповідей).

 

З переліку запропонованих варіантів, які розташовуються в окремих вікнах, мишею виділяється указана кількість відповідей, які  вважаються правильними.

 

  1. Множинний (ТЗ з  вибором декількох відповідей).

 

З переліку запропонованих варіантів відповідей, що розташовуються в окремих вікнах, мишею виділяються відповіді, які вважаються правильними. Натискаються відповідні вікна. Кнопка «ОК» завершує роботу над ТЗ.

 

  1. Відповідність (ТЗ на встановлення відповідності логічно-пов’язаних пар).

 

Вибирається номер відповідника до поняття, який логічно, на думку користувача, з ним пов'язаний. Кількість понять та відповідників може бути різною. Пронумеровані відповідники знаходяться поряд у вікні, що відкриється на початку роботи над завданням. Вибрати до різних понять один той самий відповідник не можна. Завершити кнопкою «ОК» ТЗ можна лише тоді, коли буде встановлено відповідники до всіх наданих понять.

 

  1. Послідовність (ТЗ на встановлення правильної послідовності).

 

Упорядковуються відповіді за указаним порядком (зверху до низу) наступним чином: виділяється мишею вікно, що має розташовуватися першим. Потім натискається перше вікно. Зміст виділеного вікна і першого міняються місцями. Так само діяти при встановленні другого, третього та інших вікон. Коли буде  встановлена правильна, на погляд конкурсанта, послідовність, кнопка «ОК» завершить роботу над ТЗ.

 

  1. Пряме введення (відкрите ТЗ завдання з короткою відповіддю).

 

За допомогою клавіатури комп’ютера вводяться відповіді у рядки під вікнами із завданнями. Для вибору мови необхідно скористатися списком мов (Uk, Ru, En), що знаходиться справа від меню програми.

 

 

______________________________________

*   При  появі ТЗ  його формат указується комп’ютером у верхньому  правому кутку програми. Поряд з ним є посилання на додаток, якщо такий є.

** ТЗ на екрані з’являються послідовно, автоматично. Їх кількість відповідає кількості пелюсток на відповідній діаграмі.

*** Для зняття виділення, треба натиснути на виділене вікно. Це  можливо, якщо учасник ще не підтвердив завершення роботи над ТЗ ( кнопка «ОК»).

**** Кнопка «à», що знаходиться над годинником, використовується для завершення роботи над закритими ТЗ, у випадку якщо користувач не згоден із жодним із запропонованих варіантів відповідей.

© 2014 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode